Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Ради фінансової стабільності в понеділок, 7 вересня, нагадав, що станом на 27 лютого 2014 року на рахунках Державного казначейства було 108 тисяч гривень. «Сьогодні рахунки Державного казначейства без іноземної валюти мають вже 45 мільярдів гривень», — повідомив він.

«Це є фактом того, що нам вдалося стабілізувати економічну ситуацію», — наголосив глава уряду, підкресливши, що «ще надто багато повинно бути зроблено».

«Завдяки спільним заходам уряду і Національного банку ми тримаємо фінансовий сектор у стабільній ситуації. Дуже багато зроблено в банківському секторі, що дало нам змогу профінансувати безпрецедентні видатки на національну безпеку і оборону — майже 100 мільярдів гривень», — наголосив Арсеній Яценюк.

Завдяки накопиченим на Єдиному казначейському рахунку коштам, наголосив він, уряд зможе до кінця року профінансувати національну безпеку, оборону, армію і соціальні стандарти: «До кінця поточного року ці кошти стали для нас подушкою. Вона буде використана для закриття державного оборонного замовлення і фінансування всіх видатків по національній безпеці і обороні та для виплат підвищених зарплат і пенсій».

Він нагадав, що в результаті проведених заходів щодо стабілізації економічної і фінансової ситуації в країні урядом ухвалено рішення про підвищення заробітних плат, пенсій і соціальних стандартів вже з 1 вересня поточного року. «Очікую, що парламент проголосує відповідні зміни», — сказав глава уряду.

Крім того, Арсеній Яценюк висловив сподівання на ухвалення парламентом закону про списання і реструктуризацію боргів.

Глава уряду зазначив, що на засіданні Ради фінансової стабільності буде обговорюватися подальший план дій щодо стабілізації фінансової системи і «закладення підвалин до економічного зростання».

Прес-служба КМУ