Незвичний урок з безпеки дорожнього руху для учнів молодших класів Тернопільської загальноосвітньої школи № 6 імені Назарія Яремчука провели правоохоронці. Урок став радше просвітницько-мистецьким дійством. Вірші, загадки, пісні про дорожній рух — методика вивчення «абетки безпеки» продумана так, щоб діти запам’ятали якнайбільше корисного. Директор школи Олександр Остапчук каже, що «справа ця дуже потрібна, адже хто, як не ми, навчить наших дітей безпеки на дорозі».

За уважність на дорозі школярам висловив подяку начальник обласного управління внутрішніх справ генерал-майор міліції Віктор Сак. А ще зазначив: «Пам’ятайте, якщо з вами щось трапилося, а рідних чи близьких немає поруч, на допомогу вам завжди прийде надійний помічник — міліціонер». Правоохоронці школі подарували планшетний комп’ютер, а учням — посібник «Азбука безпеки».

До речі, правоохоронці разом із деякими громадськими організаціями відкрили в Тернополі спеціальний тролейбусний маршрут зі соціальною рекламою безпечної поведінки дітей на вулицях. У ньому проводитимуть екскурсії для дітей, а на всі їхні запитання відповідатимуть працівники ДАІ. На думку Віктора Сака, така соціальна реклама на громадському транспорті — нагадування й дорослим, що вони мають виховувати синів і доньок власним добрим прикладом.