КРАЩЕ — ДІТЯМ. У Павлограді  на Дніпропетровщині в рамках спільного проекту Дніпропетровської обласної ради та Фонду «Східна Європа» впроваджується система підігріву води в басейні дитсадка № 47 за рахунок сонячної енергії та проводиться модернізація системи опалення з використанням енергоефективних технологій. Цей садок, за словами місцевих посадовців,  розрахований на 10 груп (200 дітей).

До  системи оздоровлення дітлахів повинні входити заняття в басейні, однак через відсутність підігріву води і недостатнє опалення приміщення з 1998 року басейн не працював.

Наразі в садку встановлено сонячні батареї і автоматику геліосистеми, що дозволяють отримувати електроенергію, яка використовується для підігріву води в басейні.

Крім того, виконано капітальний ремонт системи опалення, що дає змогу заощаджувати до 50% електроенергії. На черзі — термомодернізація фасаду будівлі басейну.

Загальний бюджет проекту склав 645 тис. грн, з яких

150 тис. грн — кошти обласного бюджету, 375 тис. грн — ресурси Фонду «Східна Європа», 115 тис. грн — місцевого бюджету, повідомляє www.dnepronews.com.ua.