ЗОБОВ'ЯЗАННЯ

Бюджетні кошти, спрямовані на соціальний захист чорнобильців, розпорошуються та витрачаються неефективно. Через це люди, які справді потребують допомоги, її не отримують. Про це віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив під час зустрічі з представниками громадських організацій чорнобильців.

"Держава, безумовно, має виконати всі свої зобов'язання перед чорнобильцями, які потребують допомоги. Але фінансування шахраїв, які купують відповідні довідки і роблять бізнес на державній допомозі, - це злочин перед справжніми чорнобильцями", - зазначив урядовець.

На його думку, державна допомога чорнобильцям повинна носити індивідуальний, адресний характер і не поширюватися на добре забезпечених людей, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра - міністра соціальної політики.

Сергій Тігіпко переконаний, що система соціального захисту чорнобильців потребує негайного перегляду для підвищення її ефективності та забезпечення допомогою тих, хто її реально потребує.

Віце-прем'єр-міністр поінформував учасників зустрічі про створення робочих груп з питань удосконалення законодавства щодо захисту постраждалих від аварії.