Леся ГУСАК
для «Урядового кур’єра»

За весну—літо цього року творчі колективи Збройних сил та будинків офіцерів дали понад 350 концертів. Про це повідомив начальник відділу Головного управління по роботі з особовим складом Збройних сил Ігор Карпунь.

 

Де тільки не доводиться виступати артистам: і у пунктах постійної дислокації військ, і на полігонах, і в місцях виконання бойових завдань, у військових містечках, на відкритих майданчиках міст. Тимчасом як і всю армію, військові заклади культури планомірно нищили. Так, у 1991 році  було 98 будинків офіцерів, цього року залишилося 22.

Хіба має значення, що сцену заміняє вантажівка? Головне — глядач вдячний. Фото надані автором

Добре, що у часи, коли мистецтво було покликано на передову, підтримати бойовий дух зголосилися й цивільні артисти. Так, понад 30 концертів у військових частинах провели за сприяння Міністерства культури. Для солдатів співали народна артистка України Раїса Недашківська, Євген та Олена Романенки з гурту «Тарута», бард Тетяна Володай та багато інших.

На Старокостянтинівському полігоні відбувся виступ гурту «ТіК». Концерт Ореста Лютого (Антона Мухарського) — у штабі АТО. «Воплі Відоплясова» виступили для мобілізованих та особового складу повітрянодесантної бригади.

Активно долучаються до підтримки наших бійців компанія «Євромедія» та комунальне підприємство «Укрконцерт». Тож українці, зокрема ті, які перебувають в екстремальних умовах, здобуваючи щасливе майбутнє для країни, не залишаються без уваги. Хтось надає матеріальну допомогу, хтось — моральну, а хтось підтримує піснею, збираючи на концерті велику кількість людей.