Терористи з так званої ДНР обстріляли мікроавтобус із вихованцями дитячих будинків Донбасу, евакуйованих до Маріуполя. Внаслідок одна дитина загинула, близько десяти поранені.

Як повідомляє координатор групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбук, трагедія сталася в понеділок на ділянці траси Донецьк-Волноваха, передає УКРІНФОРМ.

За даними ІО, за попередніми домовленостями з керівництвом терористичної організації «ДНР» з Донецька до Маріуполя були відправлені мікроавтобуси, що перевозили в цілому близько 60 дітей.

«На шляху слідування один із мікроавтобусів був обстріляний терористами «ДНР» із стрілкової зброї, не дивлячись на сповіщення керівництва «ДНР» про перевезення дітей, час і маршрут їх слідування. Одна дитина загинула. Близько 10 дітей отримали поранення різного ступеня тяжкості», – пише Тимчук.

Нагадаємо, спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко сьогодні на брифінгу заявив, що не дивлячись на досягнуті домовленості, терористи не дозволили евакуювати дітей із дитячого будинку Донецька до Маріуполя і вивезли їх у невідомому напрямі.