Бойовики у Луганській області, незважаючи на проголошений «день тиші», обстріляли у вівторок вранці з мінометів та важкої артилерії Станицю Луганську.

Про це повідомив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль на своєму сайті, передає УКРІНФОРМ.

«Анонсоване перемир'я не дотримується терористами так званої «ЛНР», – наголосив він.

За словами Москаля, близько 6-ї години ранку бойовики обстріляли Станицю Луганську з мінометів та самохідних артилерійських установок (САУ).

«Пошкоджені будівлі райавтодору, газової дільниці та кілька приватних будинків на вул.Горького. Перебиті лінії електропередач, без світла залишаються шість вулиць районного центру і частково село Вільхова. Загиблих та поранених серед місцевих мешканців, на щастя, немає», – йдеться у повідомленні.

Крім того, після півночі було здійснено обстріл «Градами» с. Верхня Вільхова Станично-Луганського району. По вул.Пархоменка прямим влученням трьох реактивних снарядів зруйновано житловий будинок, в сусідніх будинках пошкоджені фасади, вибиті вікна та двері, розбитий приватний автомобіль. Частина села залишається без газу через перебитий снарядами газопровід низького тиску, поінформував голова Луганської ОДА.

Москаль додав, що в понеділок до 23.00 з артилерії обстрілювали також Попасну. В місті пошкоджені адміністративні та господарські будівлі ТОВ «Попасна-Агро», перебиті лінії електропередач на п'яти вулицях, з перебоями працює водо- та газопровід.