ВИДАТКИ. Бюджетне фінансування Адміністрації Президента та Секретаріату Кабінету Міністрів з наступного року буде зменшено порівняно з 2011 роком. Про це заявив начальник Управління комунікацій Міністерства фінансів Віктор Косарчук, коментуючи публікації в деяких українських ЗМІ про нібито збільшення цих видатків у 2012 році, передає УКРІНФОРМ.

«Що стосується збільшення видатків у 2012 році для Адміністрації Президента України та Секретаріату Кабінету Міністрів України – ця інформація не відповідає дійсності», – наголосив Віктор Косарчук.

За його словами, у Держбюджеті-2012 призначення Державного управління справами затверджені в обсязі 1,2 млрд грн по загальному фонду за 13 бюджетними програмами. Це на 20,4 млн грн або 1,6% менше, ніж у 2011 році, відзначив начальник Управління комунікацій Мінфіну. Він додав, що видатки за цими програмами передбачені як для безпосереднього забезпечення діяльності Президента, Адміністрації Президента, Державного управління справами, так і для забезпечення діяльності установ та закладів охорони здоров'я, культури, освіти, науки, виготовлення державних нагород та пам'ятних знаків тощо.

Водночас, підкреслив він, видатки загального фонду бюджету на забезпечення діяльності Президента та Адміністрації Президента зменшено на 19,6 млн грн або 5,5% порівняно з 2011 роком.

Крім того, наголосив В. Косарчук, на 2012 рік зменшено призначення Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату КМУ. Фінансування здійснюватиметься за загальним фондом в обсязі 268,9 млн грн за 4 бюджетними програмами. Це на 51,5 млн грн або 16,1% менше, ніж у 2011 році. Видатки за цими програмами передбачені як для безпосереднього забезпечення діяльності Кабінету Міністрів, так і для забезпечення діяльності газети «Урядовий кур'єр», Українського інституту національної пам’яті тощо, додав начальник Управління комунікацій Мінфіну.

Віктор Косарчук, що бюджетні видатки на безпосереднє забезпечення діяльності КМУ зменшено порівняно з поточним роком на 68,8 млн грн або 23,7%.

Представник Мінфіну додав, що, дійсно збільшені бюджетні видатки Державної судової адміністрації на 2012 рік. Це пов'язано з необхідністю фінансового забезпечення судової реформи, зокрема, норм Закону України «Про судоустрій і статус суддів», що набувають чинності з 1 січня 2012 року та запроваджують виплату суддівської винагороди у нових розмірах, пояснив Віктор Косарчук. 

Бюджетне фінансування Адміністрації Президента та Секретаріату Кабінету Міністрів з наступного року буде зменшено порівняно з 2011 роком. Про це заявив начальник Управління комунікацій Міністерства фінансів Віктор Косарчук, коментуючи публікації в деяких українських ЗМІ про нібито збільшення цих видатків у 2012 році, передає