Інваліди-спінальники, що опікуються Чернівецьким комунальним територіальним центром соціального обслуговування «Турбота», не полишають активного способу життя. Навіть організовують спартакіади і спортивні перегони на візках. Але й тим, хто не наважується кардинально змінювати звичний спокійний режим дня, все одно потрібен хороший візок. Нещодавно один з міжнародних благодійних фондів передав «Турботі» нові візки для тих, кому вони слугують основним засобом пересування. 

Центр організовано 20 років тому для надання якісних соціально-медичних послуг хворим, літнім людям. Багато чернівчан, хто не може потурбуватися про себе самостійно, вдячні його співробітникам. Нині у «Турботи» понад 900 підопічних, з них 353 інваліди, які потребують особливого догляду та допомоги. До них приходять додому, прибирають, забезпечують обідом, ліками, виконують усю хатню роботу. У центрі можна замовити послуги столяра, електрика, перукаря. Тут є кабінет лікувальної фізкультури, обладнаний за кошти міського бюджету. Займатися на тренажерах, що забезпечує хороше самопочуття і зміцнює здоров’я, можуть не тільки підопічні центру, а й усі літні чернівчани.

Із такими візками людям з обмеженими можливостями буде краще не тільки  пересуватися, а й жити. Фото Василя САЛИГИ

Погожими днями подвір’я «Турботи» перетворюється на затишний домашній дворик, де збираються добрі знайомі, яким з того радість. Тепер на такі зустрічі зможуть приїжджати і ті, хто втратив рухову активність, на зручних сучасних візках.