ПРОГНОЗ. Протягом найближчих днів в Україні очікується похолодання з опадами. Про це повідомив начальник Українського гідрометеорологічного центру МНС Микола Кульбіда. За його словами, температура вночі становитиме від 0 до -5 градусів, а вдень від 4 до 9 градусів вище нуля. Фахівець також зазначив, що до кінця тижня по всій території країни час від часу слід очікувати на невеликі опади у вигляді дощу, іноді з мокрим снігом, повідомляє РБК-Україна. З кінця тижня в західних областях, а потім і в південних, можна очікувати підвищення температури до +10—15 градусів. 

У свою чергу директор департаменту цивільного захисту МНС Василь Квашук зазначив, що 29—30 березня у зв’язку з потеплінням, можливо, значно підніметься рівень води в річках на лівобережній частині України.

Водночас Микола Кульбіда зауважив, сніг залишається у верхніх частинах річок Десна та Дніпро на території Росії, на інших річках сніг майже зійшов. «Ситуація не становить істотних загроз ні населенню, ні господарським об’єктам», — наголосив він.