Цього року заплановано відновити в області виробництво цукру. Як зазначає голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко, для цього за його участі відбулася нарада з власниками місцевого цукрового заводу, що належить вітчизняному агрохолдингу «Мрія». Завод нині законсервовано, але господарі пообіцяли, що він таки вироблятиме солодку продукцію.

Прикарпатські аграрії повірили запевненням влади й бізнесу, тож для вирощування цукрового буряку вирішили засіяти 4 тисячі гектарів поля. Це і є та ресурсна основа, на якій вкотре повинен запустити виробничі потужності один із найстаріших в Україні Городенківський цукровий завод.

Чи буде Прикарпаття зі своїм цукром, ще питання. А ось щодо свого хліба за стабільною ціною — жодних сумнівів. «В області немає підстав для підвищення ціни на хліб, — запевняє директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Василь Брус. — Маємо достатньо продовольчого зерна аж на два роки наперед. Окрім того, за форвардними закупівлями область уже цього року придбала 11 тисяч тонн зерна для виробництва борошна високих гатунків».