У модульному містечку на Харківщині охрестили 13 дітей із родин  переселенців. Таких хрестин не пам’ятає не лише жоден житель модульного містечка переселенців із Донбасу, а й ніхто з харків’ян. Одного дня відразу тринадцятеро дітей із сімей луганчан та донеччан, котрі знайшли прихисток  та допомогу на Слобожанщині,  пройшли таїнство  єднання з церквою та Богом і стали християнами. Серед дітей віком від трьох місяців до 12 років була малеча, яка справедливо може вважати себе корінними харків’янами, бо народилися вже на новому місці, і дітлахи, котрі разом з батьками були змушені втікати від війни.

Допомогли організувати таке свято батькам заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан та голова адміністрації Комінтернівського району В’ячеслав Ільєнко. «Батьки вирішили охрестити дітей, але тому, що перебувають далеко від дому, звернулися до нас із проханням стати хрещеними, — розповіла Світлана Горбунова-Рубан. — Ми й так постійно присутні в їхньому житті, намагаємося розв’язувати різноманітні проблеми. Наприклад, навесні діти часто хворіли — ми привезли їм два ящики медикаментів, чаї, відвари. Якщо щось трапляється, то і вночі телефонують, а ми їм готові допомогти. Отже, обов’язки хрещених батьків давно виконуємо».

Заступник міського голови стала хрещеною мамою шести дівчаток і семи хлопчиків, а В’ячеслав Ільєнко — їхнім хрещеним батьком.

Самі ж переселенці кажуть, що Харків для них став другою малою батьківщиною, а для новоохрещених — рідним і насамперед духовним домом,  який зазвичай не там, де народився, а там, де хрестився.

У сім’ях переселенців народилося вже майже 600 дітей, а ще приблизно дві тисячі жінок із Донбасу стоять на обліку в харківських пологових будинках. Тож, напевне, невдовзі настоятелеві храму святого Архістратига Михаїла протоієреєві Віталієві Кіту, який проводив обряд, або  іншим священикам випаде нагода  провести ще масовіше хрещення. Настоятель храму радіє, що таїнство хрещення пройшли саме ці діти, бо в час війни та інших випробувань зерно правди, миру і любові повинно прорости добром у дитячих душах.