РАДА ЄВРОПИ. Запроваджувані в Україні системні реформи сприяють посиленню демократії та соціальної єдності. На цьому наголосив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко на відкритті форуму Ради Європи «За майбутнє демократії» у місті Лімасол (Республіка Кіпр). 

«Ці реформи мають на меті соціальні та економічні зміни і, як наслідок, посилять демократичну систему в нашій країні та підвищать соціальну єдність в українському суспільстві», — цитує слова міністра прес-служба МЗС.

На переконання очільника відомства, ідея взаємозалежності демократії та соціальної єдності завжди була основною для Ради Європи. «Ми не можемо заперечувати зв’язок між соціальною єдністю і демократією, оскільки жодна соціально незахищена людина не може користуватися належним чином своїми демократичними правами. Тому соціальна єдність є необхідною умовою для досягнення таких фундаментальних цілей Ради Європи, як розвиток демократії, захист прав людини та верховенство права», — констатував головний український дипломат.