ЗАЙНЯТІСТЬ. Новий Закон «Про зайнятість населення» дасть змогу створити сотні тисяч робочих місць для всіх, хто хоче працювати. Так віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прокоментував ухвалення Верховною Радою цього документа, за який проголосували 265 депутатів.

«Верховна Рада зробила дуже важливий крок щодо посилення соціального захисту населення і розширення можливостей для працевлаштування українців. Люди, які хочуть працювати, повинні мати робоче місце і гідні зарплати, а роботодавці повинні мати відповідні стимули для створення  нових робочих місць», — заявив Сергій Тігіпко.

Документ тримається на трьох «китах» — стимулюванні роботодавців до створення нових робочих місць, підтримці молоді у працевлаштуванні, створенні умов для перенавчання людей, які виявилися неконкурентоспроможними на ринку праці. Останнє особливо актуально для людей зрілого віку, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Відповідно до закону, роботодавців, які працевлаштовують на перше робоче місце молодих людей без досвіду роботи, інвалідів, осіб, старших 50 років, одиноких батьків або батьків з дітьми-інвалідами, на рік звільнятимуть від сплати єдиного соціального внеску. Людям, старшим 45 років, держава буде видавати ваучер вартістю 12 000 гривень на отримання нової спеціальності, а випускники, які укладуть контракт на роботу в сільській місцевості за потрібними  державі спеціальностями, отримають стартові виплати в розмірі 5 мінімальних заробітних плат, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

 Відділ новин
«Урядового кур’єра»