Державна прикордонна служба на сьогодні в повному обсязі виконує покладені на неї завдання. Про це заявив генерал-лейтенант Держприкордонслужби Віктор Мишаковський під час брифінгу в Будинку Уряду в неділю, 25 травня.

«Ситуація на державному кордоні України продовжує залишатися складною, але контрольованою», - заявив Віктор Мишаковський.

За його словами, Державна прикордонна служба повністю забезпечує охорону державного кордону, функціонування прикордонних підрозділів і забезпечення прикордонного контролю в пунктах пропуску.

Він наголосив, що найбільші труднощі сьогодні спостерігаються в межах Луганської і Донецької областей, де постійно існує загроза захоплення прикордонних нарядів, блокування підрозділів і спроби обмеження і перешкоджання виконанню своїх обов’язків Державною прикордонною службою.

Згідно з аналізом пропускних операцій, на сьогодні зросли показники щодо прибуття наших громадян в Україну: в Західних регіонах до 15%, Східних - до 25%, АРК – 1,5 раза.

Віктор Мишаковський відзначив, що за останню добу припинено поодинокі випадки спроб порушення державного кордону, які пов’язані з незаконним перевезенням вантажів на південній ділянці, також є спроби порушення державного кордону на Вінниччині і Волині.

Він також повідомив, що прикордонники голосують в нормальному режимі. У Західних регіонах і Херсонській області проголосувало понад 60% прикордонників. Ускладнено голосування в Донецькій і Луганській областях, але там, де дільниці працюють, голосування відбувається.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ