Державтоінспекція вивчає можливість обмеження швидкості в містах до 50 кілометрів за годину.

Про це на брифінгу в Кабінеті Міністрів повідомив начальник Науково-дослідного центру безпеки дорожнього руху генерал-майор міліції Сергія Будника, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це одна з пропозицій, яка розглядається на майбутнє. В жодному з проектів вона поки не реалізована», – сказав Сергій Будник.

За його словами, така пропозиція надійшла від Асоціації велосипедистів. «Ми провели аналіз. Наразі тільки 6 країн Європи мають швидкість 60 км на годину, в усіх інших – 50 км/год», – зазначив генерал-майор.

Він додав, що наразі проводиться систематизація всіх пропозицій щодо змін в ПДР, обговорення яких пройде в 2014 році. Серед них ДАІ вивчає питання використання шин за сезоном.

ДАІ також пропонує використання світлоповертальних елементів для пішоходів. Сергій Будник послався на досвід європейських країн, де завдяки застосуванню таких елементів кількість ДТП за участю пішоходів знизилася на 20-40 відсотків. Крім того, ДАІ пропонує, щоб вантажні автомобілі й автобуси вагою понад 3,5 тонни обов'язково комплектувались ланцюгами проти ковзання. «Це питання, які сьогодні вже озвучені, які ми будемо обговорювати і пропонувати для широкого громадського обговорення», – зазначив Сергій Будник.