ПОДІЯ. Відтепер жителі Миколаєва медичної допомоги  довго не чекатимуть
 

У спальному районі Миколаєва урочисто відкрили першу підстанцію міської станції швидкої медичної допомоги. У березні 2011 року це приміщення на вулиці Чкалова депутати Миколаївської обласної ради передали до комунальної власності Миколаєва, а в липУ спальному районі Миколаєва урочисто відкрили першу підстанцію міської станції швидкої медичної допомоги. У березні 2011 року це приміщення на вулиці Чкалова депутати Миколаївської обласної ради передали до комунальної власності Миколаєва, а в липні того самого року — міській станції швидкої медичної допомоги. ні того самого року — міській станції швидкої медичної допомоги. В подальшому підстанцію капітально відремонтували, на що витратили з міського бюджету майже півтора мільйона гривень. У ній нові та зручні  меблі, сучасне медичне обладнання.

На першу підстанцію «швидкої» чекало ледь не півміста, тож її відкриття стало справжньою подією. Фото автора

На першій підстанції нині майже 200 медпрацівників і 11 машин швидкої допомоги, які готові приїхати до жителів міста в найкоротші строки. Особливістю цієї підстанції є те, що вона оснащена пунктом GPS-моніторингу. За допомогою супутникової системи можна розраховувати оптимальний маршрут «швидкої», завдяки чому час прибуття на виклик становитиме не більше  десяти хвилин. Можна цілодобово відстежувати місцеперебування машин «швидкої» на електронній карті міста, щоб оцінити, наскільки оперативно працює та чи інша бригада, і зробити відповідні висновки. Розташування  підстанції в центрі Миколаєва надзвичайно зручне, адже дає змогу однаково швидко надавати медичну допомогу на всій території міста. Це фактично європейський рівень роботи.

Як зазначив на відкритті підстанції голова облдержадміністрації Микола Круглов, установа забезпечена всіма необхідними медикаментами, яких повинно вистачити до кінця року. Є, наприклад, і такий препарат, як металізе, який застосовують при гострому інфаркті міокарда, він розсмоктує тромби. Одна ампула коштує 13 тисяч гривень.

Підстанція №1 міської станції швидкої медичної допомоги оснащена сучасною системою оповіщення, тут створено всі умови для персоналу. У розпорядженні медиків — зручні та комфортні кімнати, де вони можуть відпочити, працює їдальня.