МАГІЯ СВЯТА. У вечорових сутінках крізь яскраво освітлене вікно Чернігівської фабрики художніх виробів «Ярославна» промайнула постать… Діда Мороза. Цікаво, що ж він там робить? Ану запитаю!

Майнула східцями нагору — до цеху розкрою.  Зразу ж заіскрилося в душі різдвяним настроєм. Ще б пак: на довгих столах — деталі майбутніх шат для Снігурки. На одних вигаптувані біло-сріблясті сніжинки, на інших — морозні візерунки. Красиво!

А в кутку діловито стрекоче вишивальна машинка, яка — не вірю власним очам! —  самостійно працює над п’яльцями. Напевне, не обійшлося без дідморозівських чар!

— Та ні! — усміхається художник-дизайнер Олена Мяснікова. — Це — одне з чудес науково-технічного прогресу. Звичайний автомат, який нескладно запрограмувати на будь-який візерунок!

Неохоче відірвавшись від  захопливої картини, зазираю у швейний цех. Там саме пристрочують білосніжну опушку на новорічні костюми. На стіні розвішані вже готові вироби. Один з них (ура, спіймався!) приміряє Дід Мороз, а поруч крутиться перед люстром його «онука».

— Дідусю, а бажання вже можна виголошувати? — смикаю за полу …молодого чоловіка, який сміється у відповідь.

Виявляється, ніякий то не дід, а представник однієї з міських громадських організацій — Геннадій. Хоча для дітей, до яких торік уже приходив в образі Святого Миколая, був справжнісіньким чарівником. Снігуронька — Валя, ще такого досвіду не має, однак новорічний костюм їй так личить, що дівчина готова спробувати себе у новій ролі.

Що не кажіть, але магія свята залежить від тих чудес, які ми створимо самі...

А щодо загадування бажання, то поступаюся цим правом директору підприємства, що обшиває самого Діда Мороза, Валентині Мясніковій.

— Дуже хочеться у Новому році здійснити реконструкцію будівлі та технічне переоснащення виробництва! — мрійливо говорить вона. — А ще відкрити Інтернет-магазин. Не пшеничний хліб готуємо, а духовний, тому нам і потрібно трохи дива…

У повітрі запахло хвоєю… Збудеться!