ТУРБОТА. Держава повинна побудувати ефективну модель соціального захисту дітей, які потребують особливої уваги суспільства. Про це заявив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко після відвідування у місті Славутич Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів та навчально-виховного комплексу Дитячого будинку «Центр захисту дітей».

«Реформуючи систему соціального захисту, ми повинні виходити передусім з інтересів дитини. Адже йдеться не тільки про її майбутню долю, а й про майбутнє країни», — зазначив урядовець. Він підкреслив, що успішний досвід діяльності дитячих соціальних установ Славутича, що надають повний спектр соціально-реабілітаційних послуг дітям-інвалідам та дітям, позбавленим батьківського піклування, корисний і актуальний для інших міст.

«Лише комплексна система фізичної і психологічної реабілітації дає змогу повернути дитину, яка має певні вади чи позбавлена батьківської любові, до повноцінного життя і гарантувати їй гармонійний розвиток», — цитує слова Сергія Тігіпка його прес-служба.

Віце-прем’єр також повідомив, що у розробленій Міністерством соціальної політики спільно з Дитячим фондом Організації ООН Національній стратегії захисту прав дітей і підтримки сім’ї, основний акцент зроблено на забезпеченні права дитини виховуватися в родині та отримувати необхідну допомогу.

У Славутичі Сергій Тігіпко відвідав дитячий будинок сімейного типу Людмили Моргунової. Віце-прем’єр наголосив на тому, що держава і надалі приділятиме особливу увагу розвиткові сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.