Учорашній день Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка розпочався не з позачергового засідання уряду, як цього можна було сподіватися, а з ділової зустрічі. Гостями глави уряду були члени делегації Всесвітнього єврейського конгресу, очолюваної його генеральним директором Робертом Зінгером.

Роберт Зінгер розповів про діяльність Всесвітнього єврейського конгресу у питаннях відстоювання миру і глобального діалогу між народами і релігіями, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Генеральний директор Всесвітнього єврейського конгресу високо оцінив зусилля уряду України зі сприяння встановленню в країні міжетнічного і міжконфесійного  порозуміння й співпраці. Він зауважив, що такий висновок — це результат не лише аналізу ситуації в Україні, але і його зустрічей з релігійними діячами, єврейськими активістами, представниками різних верств українського суспільства.

Арсеній Яценюк підкреслив, що послідовна боротьба, яку веде вітчизняний уряд з антисемітизмом та всіма проявами ксенофобії, расизму й шовінізму, є невід’ємною частиною глибоко осмисленої стратегії Української держави з утвердження фундаментальних прав і свобод людини та єдності українського суспільства. Прем’єр-міністр наголосив, що згадана стратегія грунтується на відданості громадян України цінностям людської гідності, свободи й справедливості.

Сторони обговорили широке коло питань, які стосуються сучасного стану міжнародних відносин, проблем, пов’язаних з агресією Російської Федерації проти України, а також життя єврейських громад у нашій країні. Особливу увагу було приділено підготовці до 75-х роковин трагедії у Бабиному Яру, які світ, схилившись у жалобі, відзначатиме у вересні наступного року.

У зустрічі взяли участь віце-президенти Всесвітнього єврейського конгресу Андрій Адамовський та Борис Фуксман,  а також радники Прем’єр-міністра України Віктор Єленський та Йосип Зісельс.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»