Про початок перекриття східного кордону України, зокрема у центральній частині Луганської і на півдні Донецької областей, заявив Голова Верховної Ради, в. о. Президента Олександр Турчинов, побувавши на одному з блокпостів українських силовиків на в’їзді до міста Слов’янськ. «Я переконаний, що локалізацію терористів буде значно прискорено», — пояснив високопосадовець необхідність такого кроку.

Цей військовий полігон на Харківщині не знає відпочинку. Фото з сайту glavnoe.ua

Олександр Турчинов вважає, що це поступово унеможливить постачання зброї та проникнення бойовиків на територію України, повідомляє Бі-Бі-Сі. Тож у подальшому слід сподіватися на повне перекриття кордону з Росією.

Перед цим Олександр Турчинов побував також на одному з військових  полігонів Харківської області, де йому продемонстрували зразок нового вітчизняного бронетранспортера «Дозор», спроек-тованого і виготовленого на харківському заводі ім. В. Малишева.

Дозор» — маневрений, легкий і небезпечний для ворога. Фото з сайту lb.ua

Після ознайомлення керівник парламенту вирішив замовити по сотні таких «Дозорів» для потреб Міноборони та Внутрішніх військ. Щоправда, необхідно кілька місяців для налагодження серійного виробництва машини.

У новобранців, залучених до АТО, проблем із новою технікою бути не повинно. Адже щоб влучно стріляти з легкого бронетранспортера, потрібен лише тиждень тренувань, а для керування достатньо водійських навичок.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»