У фашистів з «Путін-ТБ» немає нічого святого: вони не давали евакуювати хвору дитину із Слов'янська, оскільки він потрібний кремлівській пропаганді.

Про це пише, посилаючись на активістку Наталію Статівко, сайт «Інформаційний Опір».

«Завтра чекаємо масової істерії в російських ЗМІ», - пише активістка.

За її словами, евакуація 8-місячного хлопчика зі страшним діагнозом з вкрай тривожним прогнозом, у тяжкому стані до Харкова зірвалася з вини російських пропагандистів. Вони передали ультиматум: або до Москви (хоча це триваліша поїздка), або нікуди.

«Два дні займалися підготовкою евакуації Жені Езекяна із Слов'янська до Харкова. Складна справа – 8-місячне маля не може самостійно дихати, тільки за допомогою апарату штучної вентиляції легенів. Перевозити можна тільки спеціальним реанімобілем. Реанімобілей підготували два – в Донецьку і в Харкові. З кожною – бригада лікарів, готових їхати за дитиною, незважаючи на війну. У Харкові підготували палату і устаткування, медикаменти. Силовики сформували загін супроводу», - розповідає Статівко.

За її словами, з мамою малюка домовилися про евакуацію дитини до Харкова, а далі за бажанням могли підготувати переїзд сім'ї в це місто. «Залишилося тільки отримати добро від сепаратистів – хоч якусь тінь гарантії, що машину з дитиною не обстріляють. Навіть не так! Яке там добро! Просто хотіли попередити, що повеземо хлопчика, будьте людьми, пропустіть. Ні! Російські журналісти, що працюють в Слов'янську, передали ультиматум: або наша сторона пропускає машину з Женею до кордону і його везуть до Москви, або машина не виїде. Ми поступилися», - продовжує Статівко.

«8-місячний хлопчик із страшним діагнозом, з вкрай тривожним прогнозом, у тяжкому стані - потрібний російській пропаганді. Відмінний піар- хід: порятунок хворої дитини з лап жидобандерівських фашистів!» - резюмувала активістка.

ІО нагадує, що в російських засобах масової дезинформації почалася істерика, ініційована путінським омбудсменом Павлом Астаховим. Посібнику російської пропаганди привидівся великий потік біженців з України до Росії. До речі, марення прийшло відразу ж після того, як на засіданні Радбезу ООН «зарубали» нездорову ініціативу РФ про надання так званих гуманітарних коридорів, якими могли перекидати терористам підкріплення і зброю. Українські прикордонники вже офіційно спростували пропагандистське вкидання Кремля про біженців.

Раніше група «Інформаційний Опір» повідомляв про те, що посібники терористів з Life| News| готують провокацію про техногенну катастрофу.