До кінця року перейти на ризикоорієнтовану модель перевірки бізнесу, коли моніторингу підлягатимуть лише галузі або випадки, що потребують посиленої уваги. Таке завдання поставив перед контрольними органами Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час ділового форуму «#Перевірок.NET».

Він наголосив, що філософія нагляду має змінитися насамперед у бік повної публічності й прогнозованості за принципом так званих чек-листів.

«Кажу всім контролюючим органам: маєте працювати в інтересах України й українців. За урядом не буде жодних затримок у запровадженні змін. Завжди підтримуватиму чесний прозорий бізнес, — наголосив Володимир Гройсман. — До кінця року реформу перевірок слід завершити. Потрібно створити ризикоорієнтовану модель. Маємо повністю відійти від формалізму».

Як зазначив Прем’єр-міністр, бізнес має бути безпечним для громадян і відповідальним стосовно держави та пріоритетів її розвитку — економічного й політичного спрямування.

«Наш державний інтерес полягає в тому, щоб кожен охочий створив власний конкурентний бізнес, виготовив якісний продукт і розвивав економіку. Все, що виробить економіка, інвестуємо у якість життя українців», — цитує департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів слова Володимира Гройсмана.