ЗАХИСТ. Для багатьох туристів одним із обов’язкових атрибутів кримського відпочинку є фотосесії з різними екзотичними тваринами, яких на берегах півострова влітку стає більше. Так приємно мати у своєму фотоальбомі знімок з папугою, який сидить на плечі, з мавпочкою, що зворушливо вас обіймає, чи то з мирно сплячим крокодильчиком. Ось тільки позуючи перед фотокамерою мало хто замислюється — як це впливає на тварину? Аби вони були лагідними і готовими до цілодобових позувань, власники піддають їх тортурам: мавпам виривають ікла, крокодильчиків довгий час не пускають до води, а перед зйомками замотують рот скотчем. І головне — підколюють транквілізаторами. В кінці ж сезону «відпрацьований матеріал» викидають або вбивають, а можуть зробити і опудало, з яким і далі продовжують працювати. 

Потрібно мати на увазі, що навіть напівживий екзот може нагородити вас не менш екзотичною хворобою, бо фотографи здебільшого не мають ветеринарного дозволу на експлуатацію тварини.

Тому цього літа в Алушті рішенням сесії міськради введено мораторій на надання послуг і проведення видовищних заходів з використанням тварин на території міста. Це рішення надасть міліції підставу для звільнення набережної від фотографів з дикими тваринами. Під час обговорення депутати розширили дію мораторію на територію всього міста. Тепер власникам домашніх тварин рекомендовано вигулювати своїх улюбленців на спеціальних майданчиках, а не в зонах відпочинку.