МАЛЕНЬКА ГЕРОЇНЯ. Наймолодшою серед нагороджених міліцією цього року стала  8-річна Віола Коваленко.

Напередодні нового року начальник управління МВС України в Луганській області генерал-майор міліції Євген Польськой вітав підлеглих із святом. Наймолодшою серед відзначених була 8-річна Віола Коваленко, яка не те що погонів не має, а й неповнолітня. Але її можна без перебільшення назвати маленькою героїнею.

Генерал Євген Польськой щиро захоплений мужністю восьмирічної Віоли Коваленко.
Фото надане відділом зв'язків з громадськістю УМВС в Луганській області

Злочинець завдав їй чотири ножові поранення, але дитина, перемагаючи біль і страх, врятувала життя своєї бабусі. І коли дівчинка вийшла на сцену, генерал не лише поцілував їй руку, а вручив нагороди від очільника МВС: ноутбук, а також величезних м’якого ведмедя, черепаху й Діда Мороза. Більшість із цих подарунків — від міліціонерів-луганчан.

Зазвичай перед врученням державних нагород «Знак пошани» та «Герой року «Іменем закону» номінант згадує про те, що сталося. Але дівчинці не довелося згадувати про листопадовий вечір, коли на життя її та 47-річної бабусі зазіхнув вечірній гість. Наша газета вже писала про те, як майже сімейний вечір перетворився на кошмар. Бабуся раптом покликала на допомогу. Внучка скочила з ліжка і прибігла на крик. Віола що є сили вчепилася рученятами в нападника, намагаючись відтягти його від бабусі. Але «дядько» наносив удари то ножем, то металевим ківшиком, а потім підпалив будинок і поїхав.

Дівчинка все-таки піднялася, погасила полум’я, витягла бабусю в коридор і побігла по допомогу. До лікарні маленьку пацієнтку доставили в дуже важкому стані. Чотири години медики боролися за її життя — і перемогли. Сьогодні Віола вже майже здорова і проходить реабілітаційний курс уже вдома.

Як розповіла начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Луганській області Тетяна Погукай, їх кривдника співробітники міліції затримала тієї самої ночі. А коли в обласному управлінні УМВС готувалися до урочистого вечора, генерал Євген Польськой, переглядаючи списки, похвалив, що дівчинці вирішили вручити ноутбук. Але додав: вона ж дитина, купімо якнайбільше іграшок! Тож тепер віртуальний Віні-Пух підморгує Віолі з екрана ноутбука, а пухнастий ведмідь сидить поруч.