БЕРЕЖИ ДОБРО! Чи завжди варто новому знайомому беззастережно довіряти? 62-річний тернополянин тепер відповість однозначно: ні! В одному з барів обласного центру він знайшов собі «друга», удвічі молодшого за себе. Житель Теребовлянського району взявся власним коштом пригощати новоспеченого старшого «приятеля» оковитою. Потім попросився на ночівлю, мовляв, діставатися йому додому ввечері складно. Хіба ж можна відмовити тому, хто чарку надурняк запропонував?!

Але прокинувшись уранці, тернополянин у своєму помешканні не побачив гостя, а разом з ним і власного телевізора. У секторі зв’язків з громадськістю УМВС в Тернопільській області повідомили, що міліціонери оперативно розшукали зловмисника. З’ясувалося, що він уже був судимий за грабунок.

Не кожному новому приятелеві можна довіряти. Фото Володимира ЗAЇКИ

Інший випадок ще раз довів правильність народного судження: Івана люби, а добро власне бережи. 28-річний житель одного з райцентрів області просився до знайомої переночувати. Після гостин з її помешкання зникли аж сім золотих виробів: сережки, підвіски та ланцюжки. Звернулася із заявою про крадіжку до райвідділу міліції.

«Правоохоронці встановили, що до зникнення коштовностей причетний саме залицяльник дівчини, — зауважив начальник сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в області Петро Колісник. — Дещо з поцупленого молодик уже обміняв у ломбарді на готівку, решту виробів відніс додому». На горе-коханця правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).