ВІДЗНАКА. Напередодні Дня молоді в урядовому Клубі було вручено Премії Кабінету Міністрів за особливі досягнення молоді у розбудові України. Вітаючи лауреатів, Прем’єр-міністр Микола Азаров наголосив: «Перед вами відкриті всі дороги, тому що наша країна, економіка, народне господарство, сфера державного управління потребують молодих ініціативних, творчих, енергійних людей, які здатні внести нове у розвиток нашої економіки. А для того, щоб внести нове, потрібно добре знати старе. Адже тільки тоді можна знайти щось нове у будь-якій галузі, коли добре знаєш те, що зараз відбувається в науці, в тій галузі, якою займаєшся. Коли обізнаний з технологією та організацію виробництва у промисловості. І тільки коли це все добре знаєш, можна знайти «вузькі місця», нові напрямки та запропонувати їх реалізацію».

Глава уряду зауважив, що це досить складно, і для цього треба не просто мати хороші знання, а й уміти ними скористатися та постійно самовдосконалюватися. «Якщо цілими днями в доміно грати, то те гарне, що є від природи, можна загубити. Але якщо щодня займатися чимось новим, змушувати мозок працювати, шукати, то рано чи пізно знайдеш», — переконаний Микола Азаров.     

Тож, за словами Прем’єра, саме на таких людей потрібно робити ставку. «Я дуже хотів би, щоб ви колись нас замінили. Я хотів би бачити достойну зміну. Рано чи пізно ми відійдемо від керівництва державою. Я хотів би, щоб на зміну нам прийшли не базікала, не демагоги, а талановита молодь, яка бачить мету, знає, що потрібно робити, має відповідальність перед суспільством, людьми і, що найголовніше, перед собою», — звернувся до молодих лауреатів Прем’єр-міністр.

Насамкінець він побажав винуватцям урочистостей успіхів та всього найкращого і висловив сподівання, що колись вони зустрінуться на життєвому шляху.  

ДОВІДКА «УК»

Премії Кабінету Міністрів за особливі досягнення молоді у розбудові України вручають з 2007 року в таких номінаціях: за виробничі досягнення, наукові, творчі та спортивні досягнення, за особисту мужність і внесок у розвиток молодіжного руху.