Місію МФВ в Україні найбільше цікавлять три ключові сфери діяльності українського уряду: антикорупційні заходи, реформування судової системи, поліпшення інвестиційного бізнес-клімату. Про це міністру Кабінету Міністрів Остапові Семераку заявив керівник місії Седа Огада.

За словами вітчизняного урядовця, боротьба з корупцією — одне із головних завдань, передбачене в програмних діях уряду. Міністр нагадав Місії МВФ про нещодавнє ухвалення Верховною Радою закону щодо посилення боротьби з корупцією. Найближчим часом його має підписати в. о. Президента. Також у парламенті зареєстровано кілька законопроектів щодо утворення спеціального національного органу боротьби з корупційними злочинами.

Уряд зацікавлений у залученні якомога ширшого кола громадськості до розробки законопроектів та інших правових документів, повідомляє прес-служба міністра Кабінету Міністрів. При уряді діє Центр підтримки реформ, а це один із елементів нової політики залучення громадськості до напрацювання змін, необхідних Україні, резюмував Остап Семерак.