На фехтувальній доріжці спортсменка з Миколаєва почувається так само впевнено, як Володимир Кличко на рингу.  Тому ніхто із спеціалістів не здивувався новій перемозі Ольги Харлан.

На чемпіонаті світу, що відбувся в Казані, лідер рейтингу Міжнародної федерації фехтування впевнено захистила свій титул найсильнішої шаблістки планети.

Бійцівський характер олімпійська чемпіонка Пекіна-2008 та бронзова призерка Лондона-2012 продемонструвала і в командній першості, де з подругами по збірній — Аліною Комащук, Оленою Вороніною та Ольгою Жовнір — виборола бронзові медалі.

Немає нічого дивного в тому, що саме Ольгу Харлан Національний олімпійський комітет України визнав найкращою спортсменкою липня. Наставника фехтувальниці Артема Скорохода названо найкращим тренером.

Варто зазначити, що Ольга є абсолютною рекордсменкою українського НОКу. Найкращою спортсменкою країни шаблістка з Миколаєва стає вже увосьме. Зокрема елегантну статуетку лауреата вона отримує другий місяць поспіль. У червні Харлан стала головним героєм за версією експертів НОК України після здобуття медалі найвищого гатунку в особистій першості та бронзи в командному заліку на чемпіонаті Європи в Страсбурзі.  

Валерій КАЛІНІЧ
для «Урядового кур’єра»