Два тижні чернігівці збирали літературу для благодійного книжкового ярмарку. Багато хто перебрав домашні бібліотеки і знайшов твори української та російської класики, сучасних українських авторів і місцевих письменників, краєзнавців, фотоальбоми, дитячу, довідкову та енциклопедичну літературу, котру приніс  до медіа-центру «Моє місто» та Єдиного волонтерського центру.

— Чимало людей приходить до нас, аби надати посильну допомогу родинам загиблих воїнів та пораненим, котрі лікуються в Чернігові, — розповіла волонтер Олена Ромашко. — Приносять теплий одяг, ліки, продукти харчування. Відгукнулися і на заклик про книги.

У благодійній акції «Купи книгу — підтримай родину воїна» взяли активну участь також  письменники та журналісти. Зокрема, Сергій Павленко приніс на книжковий ярмарок майже сотню різних видань. Зробив внесок і відомий російський письменник Юрій Збітнєв, який передав на ярмарок роман-дилогію «Великий князь» про благовірного князя Ігоря Чернігівського. Багато жителів міста приносили книги просто на розпродаж. І тут же обирали, що придбати для себе із запропонованих іншими. Всього було вторговано 2775 гривень. Вони спрямовані на психологічну підтримку родин загиблих воїнів і допомогу пораненим, що нині проходять реабілітацію в місцевому госпіталі. До бібліотеки цього медичного закладу в рамках акції передано до 200 книг.