У  районі аеропорту міста Житомир планують збудувати індустріальний парк. Він охопить майже 100 га землі, на яких буде розташовано близько 30 підприємств. Про це нещодавно повідомив перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин. За його словами, облаштування такого парку може забезпечити понад 3 тисячі додаткових робочих місць.

Міський чиновник підкреслив, що концепцію індустріального парку та основні напрями його діяльності визначить наступна сесія Житомирської міськради, яка відбудеться в серпні. «Переконаний, що до кінця 2014 року ми цей індустріальний парк зареєструємо», — наголосив він.

Створення такої інституції — це абсолютно новий підхід до залучення інвесторів у Житомир. Його облаштування сприятиме економічному розвитку та підвищенню конкурентної спроможності обласного центру, активізації інвестиційної діяльності, розвитку сучасної виробничої та ринкової інфраструктури.

Проект створення індустріального парку розглядають за участі Житомирського регіонального центру з інвестицій та розвитку (РЦІР). Фахівці в галузі залучення інвестицій готові всіляко сприяти якнайшвидшій його реалізації. «Щойно буде вирішено питання із землею, ми почнемо розробку проектної документації», — повідомив заступник керівника Житомирського РЦІР Віталій Сівко.

Слід зазначити, що це другий індустріальний парк, який хочуть створити у Житомирській області. Уже внесено в реєстр проект ІП «Коростень». «Його територія — одна з найбільш привабливих для інвестицій та має найнижчу з-поміж інших зареєстрованих індустріальних парків орендну ставку на землю площею 42 гектари», — повідомив Віталій Сівко. Нині Житомирський РЦІР працює над конкурсною документацією для визначення керівної компанії та інвестора.