ПАРТНЕРСТВО. Україна наполягає на максимальному використанні економічного та торговельного потенціалу СНД

Практичне співробітництво в рамках СНД має бути активізоване. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський під час засідання Економічної ради СНД у Санкт-Петербурзі.

«Ми розглядаємо Економічну раду СНД як багато?сторонню платформу для сприяння економічному зростанню України. З огляду на це, ми зацікавлені в активізації практичного співробітництва в рамках Співдружності», — наголосив урядовець.

Українська сторона активно використовуватиме багатосторонні переговори для збільшення експорту товарів українського виробництва до країн Співдружності. «Інтерес України полягає у максимальному використанні економічного та торговельного потенціалу СНД», — підкреслив Валерій Хорошковський.

У рамках робочого візиту до Російської Федерації Валерій Хорошковський провів зустріч із першим віце-прем’єр-міністром Уряду РФ Ігорем Шуваловим, під час якої обговорено питання двосторонньої взаємодії в економічній та торговельній сферах.

А під час зустрічі з головою колегії Євразійської економічної комісії Віктором Христенком український урядовець висловив переконання, що Україна та Євразійська економічна комісія повинні співпрацювати на інституційному рівні.  За словами Валерія Хорошковського, Україна уважно вивчає досвід створення та функціонування нових інтеграційних об’єднань на просторі СНД для налагодження з ними ефективної взаємодії. При цьому значна увага приділяється питанням трансформації Митного союзу та Єдиного економічного простору в Євразійський економічний союз, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єр-міністра. 

«Ми зацікавлені у виході на оптимальну модель взаємодії з цими інтеграційними об’єднаннями, враховуючи національні інтереси як нашої країни, так і країн-учасниць цих утворень», — заявив урядовець. Вирішальним у цьому процесі може стати діалог між Україною та Євразійською економічною комісією на інституційному рівні. Це дасть змогу вирішити поточні питання торговельно-економічної співпраці України з країнами-учасницями Єдиного економічного простору, а також закладе фундамент для майбутнього співробітництва з Євразійським економічним союзом. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»