В Українській академії банківської справи НБУ відкрився перший на Сумщині музей історії розвитку електронної та офісної техніки. 

На переконання виконуючого обов’язки ректора навчального закладу професора Олексія Козьменка, який ініціював його створення, подібний екскурс у минуле особливо цінний і потрібний студентам вишу. Адже саме майбутні фінансисти і банкіри мають знати еволюційний шлях від рахівниці до сучасних комп’ютерних систем і обчислювальних приладів, що визначають сьогоднішнє «обличчя» галузі.

Перші відвідувачі із задоволенням констатують, що музейна експозиція дає чітке уявлення про те, наскільки вагомий і широкий крок зроблено в царині електронної та офісної техніки. Цьому значною мірою сприяють представлені експонати — арифмометри, калькулятори,  друкарські машинки, диспетчерські пункти, телетайпи, телефони, перші електронно-обчислювальні машинки, дискети тощо.

Експонати збирали, як мовиться, всім миром. До цієї роботи активно долучилися як викладачі, так і студенти, а також колишні випускники. Відтепер музей слугуватиме і як навчальний клас для тих, хто навчаються нині і здобувають банківські спеціальності.