НОВА РАДІСТЬ. Папа Римський Бенедикт XVI виголосив минулої неділі традиційне різдвяне послання «Місту і світу», в якому привітав католиків зі святом Різдва Христового, зокрема, й українською мовою. А напередодні, під час святкової різдвяної меси в Соборі Святого Петра в Римі, Бенедикт XVI закликав віруючих уникати комерціалізації цього свята.

У своєму різдвяному посланні Папа Римський закликав до відновлення миру і стабільності на Святій Землі через відновлення діалогу між ізраїльтянами і палестинцями. Понтифік помолився за припинення насильства в Сирії, де вже пролито багато крові, а також за воцаріння стабільності в Іраку та Афганістані і побажав усім країнам Північної Африки і Близького Сходу, які пережили «арабську весну», швидкого відновлення.

 Він звернувся до вірян допомогти народам Африканського Рогу, що страждають від голоду, і тим людям, хто змушений був полишити рідні домівки, ставши біженцями.

А за кілька годин до різдвяної меси понтифік благословив вертеп, відкритий на площі Святого Петра поряд із різдвяною ялинкою, яку наша країна вперше в історії подарувала Ватикану.