ЗДОРОВИЙ ПРАГМАТИЗМ. Проголошуючи у парламенті щорічну доповідь, президент Грузії Михайло Саакашвілі запропонував в односторонньому порядку скасувати візовий режим з Росією.  Грузія вітає економічні відносини з Російською Федерацією та відкрита для російських бізнесменів, зазначив він.

«Ми ніколи не закривали Грузію для російських інвесторів та туристів — ми чекаємо кілька сотень тисяч цього року. Там, де активний бізнес, не лишається місця для танків», — заявив Михайло Саакашвілі.

Дипломатичні відносини між двома державами були розірвані після війни у серпні 2008 року. Після неї Південна Осетія та Абхазія в односторонньому порядку проголосили незалежність, а Росія стала однією з небагатьох держав, які її визнали.

Депутати парламенту Грузії від правлячої партії кажуть, що ініціатива президента зі скасування віз принесе країні економічну вигоду та сприятиме тому, що росіяни особисто переконаються, в чому полягають грузинські реформи.

Натомість деякі опозиційні партії вбачають у політиці «відкритих дверей» для Росії небезпеку. Зокрема в російських інвестиціях у грузинську економіку, оскільки йдеться, як каже депутат Гурам Чахвадзе, про залежний від політики капітал, повідомляє Бі-Бі-Сі.