Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»

Національний тиждень безпеки дорожнього руху проходить під патронатом Кабінету Міністрів з 11 по 17 листопада в рамках проголошеного Генеральною асамблеєю ООН Десятиліття дій безпеки дорожнього руху (2011-2012 роки). Генерал-майор міліції, начальник Центру безпеки дорожнього руху МВС Сергій Будник пояснив, що проведення заходу сприяло консолідації сил державних інститутів, громадських організацій, наукової спільноти та громадськості.

«В Департаменті ДАІ відбудеться Національний «круглий стіл» на тему: «Безпека дорожнього руху» в рамках проекту «Безпечні села» Європейського банку реконструкції та розвитку. Передбачено профілактичні акції, цільові операції «Пішохід», «П’яний за кермом — злочинець», «Безпечна швидкість», — сказав Сергій Будник. — Працівники Державтоінспекції проведуть у навчальних закладах заняття з безпеки дорожнього руху, а за ініціативи МВС відбудеться благодійний захід «Здай кров — врятуй життя». 17 листопада, в День пам’яті жертв ДТП, передбачено поминальні молебні».

Окрім цього, він озвучив невтішні дані ДАІ за 10 місяців року. Згідно з ними, на автошляхах України зареєстровано 24,7 тисячі ДТП із постраждалими, в яких загинуло 3,7 тисячі осіб, а травмовано — 30,6 тисячі. Порівняно з торішнім показником, нинішній скоротився майже на 2%, загиблих у ДТП стало менше на 11,7%, а травмованих — на 1,5%.