ДОМОВЛЕНОСТІ. 28 червня в Пекіні підписано Меморандум про співробітництво між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Експортно-імпортним банком Китаю з підтримки пріоритетних проектів у сільському господарстві. Документ дає змогу Україні залучити 3 млрд доларів США на фінансування конкретних проектів у сільськогосподарському секторі.

Профільний міністр Микола Присяжнюк висловив упевненість, що цей фінансовий потенціал надасть можливість поліпшити та збільшити обсяг товарообігу сільськогосподарської продукції та продовольства, а також сприятиме надходженню нових інвестицій в аграрний сектор, що дасть змогу збільшити продуктивність, поліпшити фінансові можливості для сільгоспвиробників країни і, відповідно, технічне переоснащення, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

У свою чергу голова Нацбанку Сергій Арбузов зазначив: «Китайська сторона проявила гнучкість у цьому питанні, і ми їй за це вдячні. Зі свого боку ми не підведемо і постачатимемо в КНР сільгосппродукцію найвищої якості».