За свободу полонянки затриманий вимагав у чоловіка викраденої жінки 150 тисяч доларів США.

Як поінформували у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВСУ в Харківській області, громадянин Китайської Народної Республіки, звернувшись по допомогу, розповів, що з телефонного номера його дружини зателефонував якийсь чоловік і повідомив, що дружина перебуває у нього в заручницях. Якщо він не сплатить викуп, то незнайомець її вб’є.

Слідче управління ГУ МВС України в Харківській області дані про цю подію внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

— Правоохоронці Харківщини оперативно провели необхідні слідчі дії, спрямовані на встановлення місцеперебування постраждалої та осіб, причетних до скоєння цього тяжкого злочину, — розповів начальник відділу слідчого управління ГУ МВС України в Харківській області підполковник міліції Володимир Тимошко. — Одного з чоловіків, причетного до викрадення, теж громадянина Китаю, викрито вже наступного дня. Його затримали під час передачі викупу. Також було встановлено місце, де перебувала дружина заявника.

Коли правоохоронці знайшли нещасну, вона була зв’язана, а на її голову викрадач натягнув темну шапку, щоб жертва нічого не бачила. За словами заступника начальника ГУБОЗ в Харківській області Сергія Сотникова, жінку викрали, коли вона виходила з будинку. Група китайців вискочила з машини, захопила жінку і відвезла в приватний будинок, який підготували заздалегідь. Під час затримання полонянку побили. Ударів завдавали по голові і обличчю. Крім того, вона лежала нерухомо протягом кількох днів. Після звільнення потерпілу у важкому стані доправили в лікарню.

Підозрюваного у скоєнні злочину громадянина КНР затримано у порядку статті 208 КПКУ, стосовно нього обрано міру запобіжного заходу — тримання під вартою. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна. Слідчі дії за кримінальним провадженням тривають.