ПРОГНОЗИ. Явка на майбутніх виборах мера у Києві буде рекордно низькою. Таку думку в четвер на прес-конференції висловив директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Явка виборців на майбутніх виборах мера Києва буде дуже маленькою. Можна передбачити, що столиця буде рекордсменом серед інших регіонів України за цим показником. Так було і в 90-ті роки і в 2008 році на останніх виборах мера в місті», – сказав Фесенко, повідомляє УКРІНФОРМ.

За словами Володимира Фесенко, від такої ситуації виграє нинішня влада і Олександр Попов, якщо правильно побудує свою виборчу кампанію.

«Мобілізувати бабусь, які справно ходять на вибори і складають більше ніж 25% виборців, у Києві набагато простіше, ніж, наприклад, привести на вибори деполітизований електорат Віталія Кличка», – сказав політолога.

На думку В. Фесенка, для виборців абсолютно не має значення, чи народився у Києві претендент на посаду мера, чи ні.

«Те, що майбутній мер Києва має народитися в столиці, для виборців не має ніякого значення. Це ніколи не працювало у Києві. Це не спрацювало, коли двічі мером було обрано Леоніда Черновецького, це торкається і Олександра Омельченка, який також не був киянином».

«Ті ж кияни, які вважають, що мер їхнього міста повинен в ньому народитися, майже не ходять на вибори», – підкреслив Володимир Фесенко.