Військова частина, що дислокована у Вознесенському районі Миколаївської області, прийняла для потреб армії самоскид КамАЗ-55111, МАЗ-5336 бортовий та екскаватор «АТЕК-881». Ще дві одиниці техніки прибудуть сюди після косметичного ремонту.

Оглядали та приймали техніку військові. За словами старшого прапорщика Максима Сердюкова, автотранспорт задіють у забезпеченні життєдіяльності аеродрому «Вознесенськ». До нового місця призначення машини вирушили з повними баками пального та укомплектованими інструментом, вогнегасниками, знаками аварійної зупинки, медичними аптечками. Як повідомив військовий комісар Южноукраїнсько-Арбузинського об’єднаного міського комісаріату Олександр Стоянов, вилучення важкої техніки на підприємствах для потреб армії відбувається на підставі державних документів і мобілізаційних нарядів. Це вже друга механізована колона, яку АТГ Южно-Української АЕС передає на службу Збройним силам України за таким нарядом. Першу — відправили на початку літа до Миколаєва.

«Автотехніка, яку ми ввіряємо військовим, — це наша безоплатна допомога армії, — підкреслює директор АТГ Петро Форостяний. — Хоча офіційно за актом машини передають військовій частині в тимчасове користування, проте їх можуть повернути підприємству лише в разі припинення військових дій. Допомагати українській армії — наш святий обов’язок. І ми це робимо постійно».

Не залишаються байдужими до нинішньої ситуації на сході країни і члени колективу Южно-Українського енергокомплексу. З березня 2014 року атомники централізовано збирають кошти для Збройних сил України. В ініціативі, спрямованій на підтримку українських військових, уже взяли участь понад 60% працівників енергокомплексу: зібрано понад мільйон гривень, закуплено та передано військове обмундирування та запасні частини для військової техніки.