Президент Петро Порошенко провів тристоронню телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та Президентом Франції Франсуа Олландом. Він висловив велику подяку Німеччині за рішення виділити 2,5 мільйона євро на потреби жителів Слов’янська і Краматорська, постраждалих від терористів, що зруйнували інфраструктуру міст: «Ми сприймаємо це не лише як фінансову, а й дуже важливу моральну підтримку країни ЄС».

Сторони обговорили подальші кроки з деескалації ситуації на Донбасі, повідомляє прес-служба Президента. Глава держави поінформував співрозмовників про ситуацію на сході, зокрема про визволення від бойовиків протягом останніх днів п’яти міст Донеччини. Проте ситуація залишається напруженою через концентрацію терористів у Донецьку та надходження озброєння через російсько-український кордон.

Співрозмовники констатували відсутність прогресу з боку Росії у виконанні раніше досягнутих домовленостей. Члени тристоронньої контактної групи відкриті для обговорення різних варіантів щодо місця та часу наступного засідання, але інша сторона не демонструє такої готовності.

Президент також звернув увагу на те, що пілота Збройних сил Надію Савченко, захоплену бойовиками на території Луганської області, нещодавно виявлено у в’язниці російського міста Вороніж. Глава держави назвав неприпустимим вивезення захоплених терористами заручників на територію Росії.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»