Фото з архіву редакції.

216-кілограмовий коровай, випечений місцевими кооператорами, став цими днями окрасою поліського райцентру Березне. Втім, приготували його не на весілля, сезон яких стартує вже після Першої Пречистої. Так пекарі хлібокомбінату вирішили подарувати маленьку радість землякам і водночас підтримати тих, хто захищає спокій та мир у їхніх домівках. 

— Наш коровай — це 105 кілограмів борошна вищого гатунку, 15 літрів молока, 900 яєць, по 6 кілограмів масла та маргарину, 8 кілограмів абрикосового джему та стільки ж олії. І, звісно, тепло сердець та рук пекарів, які безмежно люблять Україну й уболівають за її долю, — каже голова правління Березнівського райспоживтовариства Катерина Чухрай. —  До речі, патріотичним десертом ми радуємо земляків уже вдруге. Та якщо торік це був торт, приготований у газовій печі, то коровай пекли вже на дровах — адже ми тепер повністю відмовилися від дорогого російського газу. А вийшло, скажу вам, ще смачніше!

Березнівські кооператори — знані майстри короваїв. Їхні мистецькі шедеври, оздоблені колоссям і калиною, у сезон весіль їдуть у всі куточки України й навіть далеко за її межі — як маленькі посли нашого гостинного краю. Готують їх за традиційними прабабусиними рецептами, без жодних домішок та консервантів.

Патріотичний коровай зібрав від небайдужих 4200 гривень: кошти передали мамам, сини яких захищають Україну.