У Катарі завершився саміт країн-учасниць Ради співпраці арабських держав Перської затоки. Учасники домовилися про створення спільних ВМС та поліції на кшталт Інтерполу, яка боротиметься з тероризмом, наркотиками, відмиванням грошей та кіберзлочинністю.

Катар також заявив про готовність підтримати нинішню владу Єгипту. Раніше Доха підтримувала рух «Брати-мусульмани», що спровокувало конфлікт між країнами затоки.

«Катар і далі підтримуватиме політичні ісламістські рухи, це частина його політики. Але він переконуватиметься, що їхня діяльність не матиме втручань у внутрішні питання країн Перської затоки і не ставитиме під загрозу безпеку в регіоні»,– вважає аналітик.

Наступний саміт планують провести через рік у столиці Саудівської Аравії. З Катару передає наш кореспондент Маха Барада:

«Виклики, що стоять перед арабським світом, посилили розуміння між країнами Перської затоки. Загалом тут панувала згода, однак вона навряд чи повністю загладить розбіжності стосовно низки гострих регіональних питань, які, утім, до сьогодні не зіпсували відносин між країнами затоки». 

Copyright © 2014 euronews