Синоптики чекають на істотне похолодання по всій території України з 24 квітня, коли температура повітря вдень знизиться до 11—16 градусів тепла. Про це на брифінгу заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда. Вночі 24 квітня і 26 квітня можливі навіть приморозки від 0 до 5 градусів. Вони спостерігатимуться як на поверхні грунту, так і в повітрі. Трохи тепліше буде на Закарпатті й у південних областях країни. А ось на 25 квітня спрогнозовано суху й переважно сонячну погоду.

27—30 квітня температура підвищиться до 20 градусів, повідомляє УНІАН. А на травневі свята фахівці передбачають незначні помірні дощі по всій Україні. «Температура повітря буде високою, вночі 8—13 градусів вище нуля, вдень — від 18 до 23 градусів», — зазначив Микола Кульбіда. Втім, це не остаточний прогноз, і ближче до свят він може змінитися.

Інтенсивні дощі, які пройшли минулого тижня, позитивно позначилися на вегетації раніше посіяних ярих зернових культур. А можливі приморозки не повинні негативно вплинути на них.