ПІДСУМКИ — 2011: ЩО ЗРОБЛЕНО В РЕГІОНАХ. Якщо торік валовий оборот продукції, виробленої в Луганській області, становив 72 млрд грн, то в нинішньому цю цифру досягнуто вже за 9 місяців. На сьогодні приріст становить 117%. Також на 40 млн грн Луганщина перевиконує завдання з наповнення бюджету.

 

«Цифри вражають, але нині важливішим є підвищення рентабельності та конкурентоспроможності наших товарів. Треба переходити від розповідей про обсяги до якості», — заявив голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк під час прес-конференції, розповідаючи про підсумки року. Це саме завдання він вважає головним і у реформуванні інших галузей. «Є такі сфери, де хотілося б, аби процеси йшли швидше, наприклад, у реорганізації теплового господарства області, у впровадженні енергозберігаючих технологій, будівництві житла, дитсадків», — зізнався Володимир Пристюк.

Одна з найскладніших сфер, яка потребує реформування, — житлово-комунальна. Серед перспективних напрямків роботи — децентралізація теплопостачання та забезпечення населення водою. В результаті вже зробленого цього року енерговитрати в комунальній теплоенергетиці скорочено на 15%, виведено з експлуатації 177 нерентабельних котелень, покращено постачання води більш ніж у 20 населених пунктах, створено 77 ОСББ (12% створених за всі роки). Але керівника області непокоять темпи спорудження житла, адже статки населення не відповідають рівню його вартості.

Найбільш наочна, на думку очільника області, динаміка спостерігається в реалізації реформ охорони здоров’я. В цій галузі сьогодні прийняті й реалізуються кілька спеціалізованих програм. За останній рік в обласній клінічній лікарні введено в експлуатацію ангіографічний комплекс, що дає змогу на високому рівні проводити операції на судинах серця. В обласному онкологічному диспансері відкрили двері пацієнтам кабінет променевої діагностики та реанімаційне відділення.

Розповідаючи журналістам про хід президентських реформ на Луганщині, Володимир Пристюк повідомив, що в Києві взяв участь у нараді з питань реформування медичного обслуговування в Україні і переконався: «За багатьма позиціями наша область іде в тому ж напрямку, що й пілотні, а в деяких — навіть їх випереджаємо. Потрібно показати, що ми вже зробили, аби претендувати на додаткове фінансування в рамках державних пілотних проектів. Тому я запросив заступника Глави Адміністрації Президента Ірину Акімову та міністра охорони здоров’я  відвідати наш край у січні 2012 року».