Голова ради директорів Національного демократичного інституту США, колишній держсекретар Сполучених Штатів Мадлен Олбрайт приїде в Україну 21-26 травня для спостереження за виборами. 

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс на прес-конференції в Києві, передає УКРІНФОРМ

«21-26 травня Україну відвідає голова ради директорів Національного демократичного інституту, колишній Держсекретар США Мадлен Олбрайт», – сказав він.

За його словами, вона спільно з колишнім міністром закордонних справ Іспанії Анною Паласіо очолить міжнародну делегацію Національного демократичного інституту, яка здійснюватиме спостереження за президентськими виборами.

До складу делегації увійдуть також провідні представники світового політикуму, експерти, спостерігачі, серед яких колишній міністр закордонних справ Канади Ллойд Ексуорсі, колишній сенатор від штату Делавер США Едвард Кауфман, колишній губернатор штату Вермонт США Говард Дін.

Делегація Національного демократичного інституту зустрінеться з ключовими учасниками виборчого процесу в Україні: політичними лідерами, представниками уряду та громадських організацій, членами Центральної виборчої комісії.