УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА. Цього року статус «Мати-героїня» отримають понад 30 тисяч жінок. Сьомого березня 2013 року Президент вже підписав чотири укази, якими статус «Мати-героїня» присвоєно 10 тисячам українок. До кінця року його загалом мають отримати 30 145 жінок. Усі вони одержать одноразову виплату в 11 470 гривень. Про це повідомив директор департаменту сім’ї та дітей Міністерства соціальної політики Руслан Колбаса.

Він також поінформував, що вже профінансовані відповідні виплати для понад 2 тисяч жінок, які цього року отримали почесне звання. Іншим вони будуть профінансовані найближчим часом. Загалом на виплату таких винагород у держбюджеті передбачено майже 358 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

До того ж жінки, які народили п’ятеро і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку, мають право на пенсію за особливі заслуги.

— Згідно із Законом «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною», ці жінки мають право на таку пенсію. І це дає їм змогу одержувати надбавку від 35 до 40% до пенсії, на яку за законом вони мають право, — наголосив Руслан Колбаса. 

Відділ 
соціально-правових питань 
«Урядового кур’єра»