Володимир ЄРМОЛАЄВ
для «Урядового кур’єра»

ВИРОК. У цьогорічному розіграші Ліги чемпіонів харківський клуб провів усього два матчі. За сумою двох зустрічей із грецьким ПАОКом він пробився в наступний раунд змагань. Жирний хрест на сподіваннях дебютанта найпрестижнішого турніру Старого Світу поставили давні гріхи команди Мирона Маркевича.

Як відомо, Спортивний арбітражний суд у Лозанні визнав матч чемпіонату України сезону 2007/2008 «Карпати» — «Металіст» договірним. Учора справу щодо майбутньої долі українського віце-чемпіона розглянула дисциплінарна інстанція УЄФА. Як і очікувалося, її вердикт виявився максимально суворим: «Металіста» відсторонено від участі у єврокубках у сезоні-2013/2014. Це означає, що у раунді плей-оф Ліги чемпіонів проти німецького клубу «Шальке-04» Марко Девіч із партнерами не зіграють. Водночас робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій, яка складається із п’яти членів виконавчого комітету УЄФА, у середу провела збори, на яких обговорила наслідки цього  рішення для турніру.

Як повідомив офіційному сайту УЄФА віце-президент Європейського футбольного союзу і член виконкому УЄФА Маріос Лефкарітіс, під час телефонної наради вирішували, хто саме повинен замінити харків’ян у раунді плей-оф. На думку віце-президента, місце «Металіста» має зайняти грецький клуб ПАОК.  Харків’яни можуть подати апеляцію на це рішення до Спортивного арбітражного суду (CAS), йдеться у заяві, яку опубліковано на офіційному сайті УЄФА.