Військовослужбовці України в місцях постійної дислокації, в місцях виконання завдань за призначенням активно приступили до голосування на тих дільницях, за якими вони закріплені. Станом на 14:30 уже встигли проголосувати на виборах Президента 58% військовослужбовців. Про це повідомив начальник Головного управління по роботі з особовим складом Міністерства оборони Олександр Розмазнін на брифінгу в Будинку Уряду в неділю, 25 травня.

За його словами, відбувається голосування і на закордонних дільницях, де українські  військовослужбовці виконують миротворчі завдання. Йдеться про 81-ий окремий вертолітний загін в Республіці Конго (у місті Гома проголосувало 81%, у місті Бунія – 73%), а також про 56-ий окремий вертолітній загін в Ліберії, де проголосувало 6%, але там особовий склад виконує специфічне завдання.

Олександр Розмазнін повідомив, що на даний час з військових частин і підрозділів не надходила інформація про перешкоджання волевиявленню військових.

За його словами, у Генеральному штабі Міністерства оборони для надання допомоги та оперативного реагування на можливі проблеми створена спеціальна група, яка відслідковує хід голосування .

«Інформація, яку ми отримуємо з різних місць дислокації наших військових, дуже нас радує. На дільницях, де голосують наші військові, є черги. Це означає, що українці бажають взяти участь у виборах Президента. Навіть у таких складних регіонах як Луганська і Донецька області теж спостерігаються черги, бо люди хочуть зробити свій вибір. Там досить позитивно налаштовані люди, бо всі розуміють, що вибори – це шанс українців на мир і спокій», - заявив Олександр Розмазнін.

Він висловив впевненість, що максимальна кількість військовослужбовців візьме участь у виборах Президента.

 Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ