Дніпропетровщина відновлює економічні показники, чому сприяє політична стабільність і спокій у регіоні, які вдається зберігати. За 4 місяці цього року до обласного бюджету надійшло понад мільярд гривень, що на 2,5 мільйона гривень (0,2%) перевищує план. А доходи місцевих бюджетів області становлять 2,8 мільярда гривень, це більше від планового показника на 43,5 мільйона гривень (1,6%).

Такі цифри свідчать про те, що підприємства Дніпропетровщини працюють, людям платять зарплати. Якщо в січні через нестабільність у країні та закриття російських ринків збуту індекс промислового виробництва області стрімко впав, знизившись на 5% (а за два місяці — ще на 1,3%), то вже у березні спад вдалося зупинити.

Нині показники промислового виробництва Придніпров’я почали зростати. За чотири місяці цього року індекс промислової продукції порівняно з показниками трьох місяців 2014-го зріс на 0,2% (всеукраїнський показник знизився ще на 0,3%).

Основа промисловості Дніпропетровської області — підприємства ГМК, на яких виробництво продукції нарощується. Зросли показники видобутку, металургійної та коксохімічної  промисловості. Зокрема за підсумками чотирьох місяців року збільшилися показники у добувній промисловості (+0,4%), у виробництві харчових продуктів (+2,1%), коксу (+1,5%), концентрату залізорудного неагломерованого (+0,5%), азотних добрив (+7,6%), сталі (+2,9%), блоків та цегли (+28,2%).

Також вдалося стабілізувати обсяги машинобудівного виробництва, де спостерігається  тенденція зростання (+0,2%). Розвиток цієї галузі стримується у зв’язку з пошуком нових ринків збуту, але найближчим часом машинобудівні підприємства мають піти на підйом. Адже відбуваються перемовини з європейськими замовниками дніпропетровської техніки.

У пошуку нових ринків збуту та модернізації промисловцям допомагає обласна влада. Мир і порядок у регіоні мають позитивний вплив на його соціально-економічний розвиток. Це дає змогу Дніпропетровщині не лише стримувати падіння виробництва, а й поступово його нарощувати.